top of page

Brouwers

Op een bierfestival draait het natuurlijk om het speciaalbier dat je hier kunt proeven. Dat is bij het Ouddorps BierFestival niet anders. Elke editie weer worden hoge eisen gesteld aan de brouwers die op het festival aanwezig zijn. Een goede mix van brouwers uit de omgeving van Goeree-Overflakkee en grote namen. Of beide. Maar altijd met een mooi gevarieerd aanbod van kwalitatief goede speciaalbieren. Want dat is waar dit bierfestival om draait: jou kennis laten maken met bekende en minder bekende namen, met diverse soorten bier. Zo is er voor ieder wat wils. 

Lees snel verder om te ontdekken welke brouwers op de editie van 2023 aanwezig zullen zijn! 

solaes_400x400.png

Deze Flakkeese brouwerij maakt sinds 2017 bieren met een typisch Flakkees karakter: bars maar met een groot hart. Solaes is in 2018 niet voor niets uitgeroepen tot beste brouwerij van Nederland in de Beerwulf Brouwerij Verkiezing! De brouwerij is zelfs zo succesvol dat momenteel hard wordt gewerkt aan hun 2e proeflokaal.

www.solaes.nl

Rott_400x400.png

Deze Rotterdamse brouwerij heeft de wortels liggen op Goeree-Overflakkee. Ze maken moderne, stoere bieren naar Engels en Amerikaans voorbeeld.

Hun motto is: "Bier = plezier" en ze vertellen graag meer over hun bieren tijdens ons festival. Deze stand is zeker een bezoekje waard!

www.rottbrouwers.nl 

82478-Brouwerij de Molen logo sinds april 2022 van internet.png

Brouwerij De Molen is een grote naam binnen het speciaalbiercircuit. Zij zoeken graag het contrast op bij het brouwen van hun bieren. Je herkent vast de etiketten met de grote & erop, bij bijvoorbeeld Vuur & Vlam, Bok & Poot, maar ook bijzondere combinaties als Babi & Pangang.

Kom zeker proeven!
www.brouwerijdemolen.nl  

logo website.png

Brouwerij De Toekomst is een vrij jonge brouwerij in Fijnaart. Opgericht in 2018 door Martijn en Loes. Wat begon met een thuisbierbrouwpakket werd een uit de hand gelopen hobby en inmiddels een pracht van een brouwerij.​

Hun assortiment is sinds de oprichting flink gegroeid: met meer dan 10 verschillende bieren in het assortiment, is er keuze genoeg.

www.brouwerijdetoekomst.nl

Logo_Ouwetoeter_400x400.png

Een nieuwe brouwer op ons festival, maar niet helemaal onbekend, is Brouwerij Ouwetoeter uit Oudenhoorn. Tijdens één van de Online BierFestivals was Frans Reijtenbagh al aanwezig, in de komende editie is hij te vinden op het brouwerseiland met een stand! 

Inmiddels heeft Brouwerij Ouwetoeter 5 mooie bieren in het assortiment. Welke is jouw favoriet?
www.ouwetoeter.nl

logo vanaf internet.png

Wie kent 'De Stulp' in Renesse nou niet? Bar 5 heeft inmiddels plaatsgemaakt voor brouwketels, waar craftbeer wordt gebrouwen onder de naam Stulpner en Schouwse Brouw. Stulpner heeft diverse bieren met typische Zeeuwse namen. Zoals het gezegde luidt: "Wat je van ver haalt is lekker" maar wat je van dichtbij haalt is zeker net zo goed!

Kom jij ze proeven? 
www.brewpubdestulp.nl

Eten & Drinken

Natuurlijk is een (bier)festival niet compleet als je er niets kunt eten. Ook op het Ouddorps Bierfestival is dit natuurlijk niet vergeten. Van borrelplanken tot broodjes, met honger naar huis is geen optie. Bij de foodstands kun je gewoon met je consumptiemuntjes betalen, wel zo praktisch. 

Logo-Floresteijn-rond-200x200.png

Keurslager Floresteijn is al meer dan 75 jaar een begrip in Ouddorp en omgeving. Met de worsten uit hun eigen worstmakerij vallen ze regelmatig in de prijzen. Ook tijdens dit festival zullen zij een lekkere borrelplank of een heerlijke maaltijd voor u verzorgen (ook vegetarisch)!

www.keurslagerfloresteijn.nl

Logo_Jan-de-Visman_400x400.png

Ook dit jaar is Jan de Visman uit Middelharnis aanwezig. Zij zorgen tijdens het festival voor vers gerookte zalm op een overheerlijk broodje. Een ware traktatie voor de visliefhebber! 
Online vind je ze hier:

@jandevisman
 

bottom of page