top of page

Brouwers

Op een bierfestival draait het natuurlijk om het speciaalbier dat je kunt proeven. Dat is bij het Ouddorps BierFestival niet anders. Elke editie stellen we hoge eisen gesteld aan de brouwers die op het festival aanwezig zijn. We streven ernaar om een goede mix van brouwers samen te stellen, zodat er verschillende bierstijlen te proeven zijn. Ook proberen we zoveel mogelijk brouwers uit de omgeving van Goeree-Overflakkee te strikken. Het doel is altijd om een mooi, gevarieerd aanbod van kwalitatief goede speciaalbieren aan te bieden. Dat is waar ons bierfestival om draait: jou kennis laten maken met bekende en minder bekende brouwers en met diverse soorten bier. Zo is er voor ieder wat wils. 

solaes_400x400.png

Deze Flakkeese brouwerij maakt sinds 2017 bieren met een typisch Flakkees karakter: bars maar met een groot hart. Solaes is in 2018 niet voor niets uitgeroepen tot beste brouwerij van Nederland in de Beerwulf Brouwerij Verkiezing! De brouwerij is zelfs zo succesvol dat momenteel inmiddels een 2e proeflokaal is geopend.

www.solaes.nl

Rott_400x400.png

Deze Rotterdamse brouwerij heeft de wortels liggen op Goeree-Overflakkee. Ze maken moderne, stoere bieren naar Engels en Amerikaans voorbeeld.

Hun motto is: "Bier = plezier" en ze vertellen graag meer over hun bieren tijdens ons festival. Deze stand is zeker een bezoekje waard!

www.rottbrouwers.nl 

Logo Dutch Bargain 2024.png

Tijdens de Coronapandemie waren zij al aanwezig op ons Online BierFestival: Dutch Bargain. Deze Zeeuwse brouwers zijn gedreven door avontuur, beleving en kwaliteit. Hun bieren zijn impulsief en ondeugend, dus met Dutch Bargain in de zaal is het nooit saai!

Wil je ze deze keer live spreken? Kom zeker even langs.

www.dutchbargain.com

White Dog logo vierkant eigen knutsel.jpg

White Dog Brewery is een brouwerij uit Dordrecht.
De uitdrukking 'Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt" is hier zeker niet van toepassing. White Dog Brewery maakt diverse soorten bier, waarvan ze een mooi assortiment zullen meenemen naar ons festival.
Wacht niet te lang met het bezoeken van deze stand, anders vind je misschien de hond in de pot.

www.whitedogbrewery.nl 

brouwerij-de-blauwe-ijsbeer.jpeg

Het verhaal van Brouwerij De Blauwe IJsbeer is voor een groot deel gebaseerd op het verhaal van Willem Barentsz die strandde op Nova Zembla en daar (met zijn bemanning) een ijsbeer doodde. Het bier dat ze mee hadden op hun toch was helaas bevroren en niet te drinken, maar dat is gelukkig niet het geval bij deze brouwer. Kom gerust proeven.

www.brouwerijdeblauweijsbeer.nl

vierkant logo zelf geknutseld.jpg

De Oekraïense brouwer, Evgeny Bilichenko, heeft Oekraïne moeten ontvluchten vanwege de oorlog. Ook zijn goedlopende brouwerij heeft hij daar achter moeten laten. Inmiddels is Evgeny in Duiven opnieuw begonnen met brouwen, al moet hij zijn bier wel elders laten brouwen. We zijn heel blij dat Didko Brewery op ons festival aanwezig is, een uitgelezen kans voor onze bezoekers om 'over de grens te proeven'. didko.beer 

Eten & Drinken

Natuurlijk is een (bier)festival niet compleet als je er niets kunt eten. Ook op het Ouddorps Bierfestival is dit natuurlijk niet vergeten. Van borrelplanken tot broodjes, met honger naar huis is geen optie. Bij de foodstands kun je gewoon met je consumptiemuntjes betalen, wel zo praktisch. 

Logo-Floresteijn-rond-200x200.png

Keurslager Floresteijn is al meer dan 75 jaar een begrip in Ouddorp en omgeving. Met de worsten uit hun eigen worstmakerij vallen ze regelmatig in de prijzen. Ook tijdens dit festival zullen zij een lekkere borrelplank of een heerlijke maaltijd voor u verzorgen (ook vegetarisch)!

www.keurslagerfloresteijn.nl

Logo_Jan-de-Visman_400x400.png

Ook dit jaar is Jan de Visman uit Middelharnis aanwezig. Zij zorgen tijdens het festival voor vers gerookte zalm op een overheerlijk broodje of lekkere kibbeling om je vingers bij af te likken. Een ware traktatie voor de visliefhebber! 
Voor service met een grote glimlach moet je bij de stand van Jan de Visman zijn!

jandevisman.nl

bottom of page